Projekt bemutatása:
A LÉTAI-HUSZTI Kft. 2007-ben alakult. A cég átgondolt piaci stratégiával, színvonalas, felkészült, nagy gyakorlattal rendelkező szakembergárdával, a megfelelő minőség biztosításával, pontos határidőtartással törekszik a megrendelői igények teljes körű kiszolgálására. A Kft. dinamikus fejlődése, céltudatos fejlesztése biztos szakmai és technikai hátteret jelent a munkatársaknak és biztosítékot a megbízóknak. A Létai-Huszti Kft. céljai közé tartozik a cég piaci erejének és értékének növelésén keresztül az iparágban hosszú távon is elismert pozíció megszerzése és megőrzése, miközben innovatív, környezetbarát módon, a lehető legmagasabb minőségi és megbízhatósági kritériumok mentén szolgálja ki a megrendelőket. A társaság stratégiájának fontos eleme, hogy az eredményesség növelése mellett megőrizze rugalmas, alkalmazkodó képes gondolkodásmódját. A célok eléréséhez elengedhetetlen átfogó fejlesztések megvalósítása. Éppen ezért gondolta úgy a cég, hogy az eddigi tevékenységeihez szorosan kapcsolódó, mégis teljesen új tevékenységek bevezetését és fejlesztését valósítja meg.

Jelen projekt keretében három fő tevékenységi területet céloz meg, amelyek: 1072 - Tartósított lisztes áru gyártása, 5610 - Éttermi, mozgó vendéglátás, 1052-Jégkrémgyártás. Az új tevékenységek bevezetését elősegíti a több éves tapasztalattal rendelkező munkaállomány és cégvezetés, viszont nélkülözhetetlen a projekt keretében beszerezni kívánt eszközök, gépek megléte ahhoz, hogy ezen a téren is olyan kiemelkedő, minőségi szolgáltatást nyújtson a Kft., mint a kereskedelemben és a már meglévő tevékenységekben.

1072 - Tartósított lisztes áru gyártása
A gyártási tevékenység során a látványpékségek kínálatát biztosító pékáru előállítása valósul meg. Az alapanyagot nagy mértékben a gyorsfagyasztott termékek jelentik. A felvásárolt alapanyagot a látványkemencében sütik ki. A szükséges formázások, adagolások után a termékek csomagolása valósul meg, amelyeket a címkenyomtató mérlegekkel címkéznek fel. Ezt követően szállítják a csomagokat a meglévő gépparkkal a különböző kereskedelmi egységekbe, boltokba, ahol azokat értékesítik. Az alapanyagokat, és a kész termékek egy részét a különböző hűtőszekrényekben, fagyasztógépekben tárolják.

5610 - Éttermi, mozgó vendéglátás
A tevékenység keretében grillcsirke termékek előállítása és értékesítés valósul meg. A megvásárolt alapanyagot a különböző csirkesütőkkel (Elektromos csirkesütő 4 nyárssal, Grillcsirke sütő 20 db, Elektromos csirkesütő 3 nyárssal) lehet elkészíteni. A konyhai munka során mind az előkészítés, a feldoglozás, mind a késztermék előállításakor, az igényszerinti adagok elkészítésekor szükségesek a különböző késsel ellátott szeletelőgépek és a mérleg. A megfelelő magas konyhatechnológiai színvonalat biztosítja az automata töltő és lezáró gép a zsírhoz.

1052-Jégkrémgyártás
Fő cél a különleges, itthon még csak néhány helyen előállított amerikai fagylalt és egyéb fagylalt különlegességek, valamint jégkása helyben gyártása. A beszerezni tervezett, mobil fagylaltgépek és jégkása készítő berendezések lehetőséget biztosítanak arra, hogy az alapanyagok gépbe adagolását követően helyben valósuljon meg a fagylaltgyártás. Ehhez kapcsolódóan különböző méretű és teljesítményű lágyfagylalt előállítására alkalmas gépek, valamint jégkásagépek beszerzése tervezett. Emellett az alapanyagok és kész termékek tárolására alkalmas fagyasztógép kerül beszerzésre.

A projekt keretében a fenti tevékenységekhez kapcsolódó eszközök beszerzése tervezett.

A kedvezményezett neve:
LÉTAI-HUSZTI Kft.

A projekt címe:
Kapacitás bővítő beruházás megvalósítása a LÉTAI-HUSZTI Kft-nél

A szerződött támogatás összege:
16 646 000 Ft

A támogatás mértéke:
50%

A projekt tervezett befejezési dátuma
2018.09.30.

A projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.2-16-2017-01702